Tænder kræver ekstraktion normalt af en af to grunde. Enten på grund af omfattende caries (huller) eller på grund af knogletab som følge af parodontose.
Det plejede at være, at hvis du manglede tænder, var din eneste mulighed for udskiftning en hel eller delvis protese eller en bro. Det er ikke længere tilfældet. Tandimplantater er undertiden den bedste mulighed for at udskifte enkelte eller flere manglende tænder. Implantater kan også bruges til at forankre en protese.

Tandimplantat sammenlignet med naturlige tænder i kæben.

Bygget til at holde

De fleste restaureringer og endda proteser er ikke lavet til at vare evigt. Tandproteser skal justeres eller udskiftes, når din knogle aftager, hvilket skyldes, at du ikke har tænder i knoglen, da tænderne trækkes ud, krymper din knogle og fortsætter med at krympe. En bro kan vare 5-10 år og forårsage yderligere knogletab, men et implantat kan vare livet ud. Hvis det er korrekt placeret, er succesen med implantater næsten 98%, det er omtrent så tæt som du kan komme til en garanti inden for det medicinske område. Implantater har eksisteret meget længere, end de fleste mennesker er klar over, og den 30-årige overlevelsesrate er over 90%.

 

 

Bevar resterende tænder

Som vi tidligere diskuterede opretholder et implantat knogleintegritet og tæthed og har en lav indvirkning på de omkringliggende tænder. Dette kan ikke siges om broer eller delproteser. En bro bruger to tænder til at udfylde et manglende rum. Hvis der sker noget med en af de naturlige tænder, skal hele broen tages ud. En delprotes bruger resterende tænder til støtte, hvilket kan forårsage tandkødsproblemer og placerer unødig kraft på de naturlige tænder. Et implantat understøtter faktisk sig selv uden at tilføje stress til omgivende tænder, og med den ekstra fordel, at du ikke kan få et hulrum på et implantat, bliver implantater standarden for pleje.

 

 

Bliv ringet op

Hvis du er interesseret i at udskifte manglende tænder, skal vi diskutere det ved dit næste besøg eller ringe til os for at planlægge en konsultation.

Naturligt udseende

Når det er gjort ordentligt, kan et implantat ikke skelnes fra andre tænder. Det kan ligne en krone, men de fleste mennesker vil ikke engang indse det. Det vil se naturligt ud for andre og føles naturligt for dig. Når en krone er placeret, og dit implantat er komplet, tænker du ikke engang på, at det er anderledes end dine andre tænder. Det vil føles lige så behageligt som at have din egen tand tilbage.

Når et implantat først er placeret, hvis det bliver passet ordentligt, behøver du aldrig bekymre dig om, at det har brug for fremtidig behandling. Implantater kan dog stadig lide af peri-implantitis (implantatversionen af parodontose), så det er vigtigt at opretholde de optimale tandplejevaner. Hvis du bruger regelmæssig tandtråd, skal de behandles lidt anderledes på grund af deres kontur, men dette vil blive drøftet med din tandlæge, når implantatet er afsluttet. Hvis du bruger en vandtråd er dette ikke et problem.
Vores kirurg og Specialtandlæge Svend Fægteborg har stor erfaring indenfor implantatoperationer.

Ønsker du retning af dine tænder? Vi hjælper dig igennem dit forløb