Det er vigtigt, at du passer ordentligt pa dine tænder, hvis du gerne vil være sikker pa en god tandsundhed.

En god måde at sikre dine tænders sundhed på er ved at fa lavet tandeftersyn med jævne mellemrum. Her kan tandplejeren eller tandlægen nemlig tjekke dine tænder og sikre, at alt er, som det skal være.
For at forebygge hjælper vi dels med individuel rådgivning vedrørende tandpleje og forebyggelse af tandsygdomme, dels udf0rer vi tandrensninger og tandrodsrensninger. Det vil også være her, at tandplejeren og tandlægen opdager evt. tandproblemer i tide - inden de udvikler sig til dyre og smertefulde overraskelser. Disse opgaver varetages ofte af tandplejeren i tæt samarbejde med en af klinikkens tandlæger.

Det er vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning ved tandplejeren, for at få fjernet belægninger på dine tænder. Tandrensningen laves typisk i forlængelse af dit normale tandeftersyn og sikrer at tandens overflade bliver ren og glat, så du har nemmere ved at holde munden fri for bakterier med tandbørstning.

Tandplejeren kan desuden instruere i, hvordan den enkelte eksempelvis bruger tandtråd eller særlige mellemrumsbørster pa den helt rigtige måde i forhold til de udfordringer, man måtte have med sine tænder. Tandplejere ved også noget om kost og drikkevarer, og om hvordan disse ting kan influere pa tændernes sundhed.

Det er yderst vigtigt med god mundhygiejne, hvis man vil undgå forskellige tandsygdomme i munden. Din kost har ligeledes indflydelse på balancen i munden og regelmæssig indtag af sukker kan dermed bidrage til ubalance.

Hvor tit skal jeg komme til tandeftersyn?

Det er meget individuelt og er afhængig af din tandstatus og din evne til selv at forebygge tandsygdomme. intervallerne mellem dine tandeftersyn kan også variere igennem dit tandliv. Perioder med stress og andre sygdomme kan påvirke din tandstatus og øge behovet for, at du får tjekket dine tænder og tandkød oftere. Selvom du børster tænder hver dag - og husker at bruge tandtråd - kan der alligevel godt danne sig nogle belægninger pa tænderne.

Det fleste klarer sig fint med tandeftersyn 1 gang om året; altså hver 12. måned.

OBS! Hvis det er over 2 år siden, at du sidst fik foretaget et tandeftersyn, anbefaler vi altid, at du ringer eller booker en tid online til et tandeftersyn snarest muligt!!!

Bestil en gratis forundersøgelse

Her kan du få mere af vide om, hvad vi kan gøre for dig og dit smil. Vi er det første stop på vejen mod et smukt smil.

Ønsker du retning af dine tænder? Vi hjælper dig igennem dit forløb