Hvornår skal en tand rodbehandles?

Der kan være flere årsager til, at en tand skal rodbehandles. I de fleste tilfælde skyldes det dog en betændelsestilstand, hvor bakterier har spredt sig og trængt ind i tandens nerve. Huller i tænderne, fyldninger tæt på tandnerven og betændelse ved tændernes rødder resulterer som udgangspunkt i et behov for rodbehandlinger.

Selvom mange har skrækkelige forestillinger om rodbehandlinger er det ikke desto mindre vigtigt at gøre noget ved betændelsestilstanden, inden den bliver værre, og det er naturligvis også muligt at have en positiv oplevelse med en rodbehandling, hvilket vi i klinikken gerne vil sørge for. Vi sørger for den korrekte bedøvelse, så du kan føle dig tryg under behandlingen.

Rodbehandlingen udføres ved at man renser tandnerven ud med små file og erstatter herefter den betændte tandnerve med et biokompatibelt fyldningsmateriale.

Pris på rodbehandling

En rodbehandling vil typisk koste fra 1500kr. og op efter, men den endelige pris kan variere og vil i høj grad afhænge af den enkelte patients situation og behov.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter en rodbehandling?

Tandsmerter efter en rodbehandling er normalt, da tandlægen trods alt har været nede og arbejde i din tands rod og nerver. I nogle tilfælde kan det dog være en ny omgang betændelse, der plager, og som er årsag til smerterne. Netop her er det vigtigt at reagere hurtigt, så hverken smerterne eller betændelsestilstanden forværres, men i stedet tages hånd om og behandles på passende vis.

En tand, der er rodbehandlet, er som udgangspunkt svækket. Det vil sige, at du ofte skal regne med, at der, efter endt behandling, skal sættes en krone på den pågældende tand inden for 3-6 måneder.

Bestil en gratis forundersøgelse

Her kan du få mere af vide om, hvad vi kan gøre for dig og dit smil. Vi er det første stop på vejen mod et smukt smil.

Kontakt din tandlæge, hvis du oplever smerter i dine tænder

Oplever du at have mange smerter i dine tænder, kan det skyldes en betændelsestilstand, der kræver en rodbehandling. Vi undersøger dig grundigt, giver dig vished om dine smerter og tilbyder en professionel rodbehandling, hvis det er nødvendigt.

Ønsker du retning af dine tænder? Vi hjælper dig igennem dit forløb