Behandling af paradentose
I vores tandlægeklinik behandler vi naturligvis også paradentose, der i folkemunde ofte kaldes ”de løse tænders sygdom”. Ved behandlingen instrueres der grundigt i mundhygiejne, altså optimal vedligeholdelse af tandsættet hjemme. Herefter renser din tandplejer i tandkødslommerne, hvor betændelsen og tandstenen sidder. Herved elimineres bakterierne, der forårsager betændelsen. Behandlingens succes afhænger af din mundhygiejne samt regelmæssig kontrol hos din tandplejer.
På vores klinik er det udelukkende vores dygtige tandplejer, der laver paradentosebehandlinger, hvilke hun er uddannet i. Hun har mere end 30 års erfaring med behandling af paradentose og er derfor en ekspert på området, så du kan trygt lade dig behandle hos os.
Symptomer på paradentose
Paradentose er gennem de senere årtier blevet én af de folkesygdomme, der rammer de fleste mennesker på et eller andet tidspunkt i livet. Da det betegnes som en voksensygdom, ses det sjældent hos personer under 30, og hvis det gør, er der særligt brug for en effektiv behandling.
Paradentose kan ikke ses med det blotte øje, og ofte opdages det først ved at tandkødet bløder eller er betændt, at der er dårlig ånde eller smerter fra tænderne, eller at der i værste tilfælde kan ses løsning af tænder. For at stoppe paradentosen fra at sprede sig hurtigere end nødvendigt, er det derfor vigtigt med en hurtig diagnosticering og behandling.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er paradentose?
Kort og godt er det en betændelse i tandkødet, der spreder sig og nedbryder knoglen omkring tanden. Derved vil der opstå et mellemrum mellem tandkød og tand, hvor betændelsen og tandstenen sidder
Hvad kommer sygdommen af?
Sygdommen har en genetisk komponent, men afhænger i høj grad af tandkødets og mundhygiejnens tilstand.
Hvem bliver typisk diagnosticeret med paradentose?
Selvom mange mennesker rammes, er der alligevel visse personer, der er mere udsatte end andre. Rygere, personer med nedsat immunforsvar, personer med diabetes eller knogleskørhed og personer oppe i alderen har en større risiko for at udvikle paradentose.
Hvordan kan paradentose forebygges?
Selvom du er særligt udsat for at udvikle mundsygdommen, er der en række ting, du selv kan gøre for forebyggelse af paradentose. En høj mundhygiejne beskytter dig mod tidlig udvikling af paradentose og vil dertil også bidrage til behandlingens succes.
Bestil en gratis forundersøgelse
Her kan du få mere af vide om, hvad vi kan gøre for dig og dit smil. Vi er det første stop på vejen mod et smukt smil.