Hvad er tandkroner og tandbroer

En tandbro bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder og kan bruges såfremt, der er to sunde nabotænder, som broen kan cementeres fast på.

En tandkrone er en erstatning for en naturlig tand, der ikke længere er funktionsdygtig. En tandkrone kan både bruges som en fuld erstatning af en tand eller som en stiftkrone, der sættes oven på den naturlige tand. Der skal kroner på tænderne, hvis

  • En eller flere tænder er knækkede
  • Du har fået lavet en rodbehandling på dine tænder
  • Du har meget udborede eller nedslidte tænder

Som udgangspunkt vælger man at behandle knækkede eller slidte tænder med en plastfyldning, men der er der efterhånden mere fyldning end tand, vælger man i stedet at erstatte det med en krone. Den krone vil holde i længere tid og være mere skånsom mod tænderne, end almindelige fyldninger vil være. Vi samarbejder med et dansk laboratorie beliggende på Frederiksberg, der producerer porcelænskronerne for os.

Pris på kroner og broer

Prisen på din tandkrone vil naturligvis afhænge af omfanget af tandlægebehandlingen og vil derfor være højest individuel for hver patient. Prisen vil desuden variere alt efter, om det drejer sig om en stiftkrone, en enkelt eller flere kroner eller en tandbro.

Behandlingen

I vores tandlægeklinik foregår behandlingen med tandkroner og -broer således. Først kommer du til en grundig forundersøgelse i klinikken, hvor vi afgør, om det er nødvendigt med en krone, eller om du har brug for anden tandplejende behandling. Når det er afgjort, at du skal have lavet en tandkrone, sendes du videre til vores laboratorie, hvor du får lavet en pasnings- og farveprøve på kronen. Vi sætter meget høje æstetiske krav og vil derfor gerne være sikker på, at kronen passer i farven til dine andre tænder. Herefter cementerer vi din nye krone i klinikken, og du kan gå herfra med et flot nyt smil.

Bestil en gratis forundersøgelse

Her kan du få mere af vide om, hvad vi kan gøre for dig og dit smil. Vi er det første stop på vejen mod et smukt smil.

Ønsker du retning af dine tænder? Vi hjælper dig igennem dit forløb